04 d’agost 2006

Consells de neteja del judogui

Sabó Express per netejar els judoguis Durant els mes d'agost, molts gimnasos i clubs de judo catalans fan vacances. Si és el nostre cas i hem de guardar el kimono o judogui a l'armari durant una temporada, el millor que podem fer és deixar-lo en les millors condicions possibles i això inclou, deixar-lo net.

Cada marca de judoguis té les seves pròpies recomanacions però aquestes són les principals perquè el vostre kimono es mantingui en les millors condicions i us duri molt més temps.


1.- renteu-lo sol, girat del revés i sempre en aigua freda
2.- no utilitzeu lleixiu ni detergents que no siguin neutres
3.- no el centrifugueu ni el poseu mai a l'assecadora
4.- no el deixeu eixugar directament al sol
5.- esteneu-lo en posició horitzontal (si no, el seu propi pes pot fer que la roba s'arribi a deformar)


Si, tot i seguir aquests consells, no aconseguiu que el kimono o judogui quedi net i que desaparegui completament l'olor de suor, us recomano les dues opcions següents que eliminaran els fongs que la causen (només per a casos extrems):
6.- renteu el judogui amb vinagre, deixeu-lo eixugar i torneu-lo a rentar seguint els consells de l'1 al 5
7.- plegueu-lo, introduïu-lo en una bossa de plàstic ben tancada i deixeu-lo al congelador durant una nit; una vegada fora, deixeu que el teixit recuperi el seu estat habitual i renteu-lo seguint el procediment recomanat.

Espero que us serveixin i que si en coneixeu algun altre (com deixar-lo 3 dies en remull dins la banyera, per exemple) ens ho feu saber.