29 de març 2007

L'Observatori Català de l'Esport

L'Observatori Català de l'Esport és una nova inciativa de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i de l'INEFC que ofereix nombrosa informació estadística sobre la pràctica esportiva a casa nostra.

Al web hi podeu trobar informacions sobre els hàbits de la gent en relació amb l'esport, opinions, dades relacionades amb organitzacions, activitats esportives i espais habilitats. A més, també s'ofereixen xifres sobre el paper de l'esport en el conjunt de l'economia de Catalunya, hi ha un espai dedicat a la formació, la recerca i els professionals de l'esport i un altre apartat que tracta sobre la projecció exterior l’esport català, a banda d'un recull amb el marc legal i la política esportiva.

De moment, encara hi ha alguns apartats en blanc, però esperen poder-los anar omplint amb els informes propis que ells mateixos generaran i amb la documentació que els facilitin les federacions esportives, els esportistes o tothom que ho desitgi.

Jo ja hi he buscat dades específiques sobre judo però encara no hi ha res. Espero que properament hi pugui aparèixer alguna cosa més específica (ahir m'hauria anat molt bé poder consultar-hi quantes lesions s'havien produït en els darrers campionats de Catalunya de judo i quanta gent hi havia participat per demostrar que en realitat no és un esport gens perillós) ja que, si no, crec que només servirà per a aquells que es dediquen a estudiar l'esport i no per a aquells que en practiquem o que ens n'agrada algun.

Amb tot, considero que es tracta d'una iniciativa molt positiva que ens pot fer conèixer aspectes nous sobre la pràctica esportiva. Feu-hi un cop d'ull a www.observatoridelesport.net.