27 d’abril 2007

Park Yong-sung

Park Yong-sung
Normalment a El Blog del Judo acostumo a parlar de coses positives relacionades amb el nostre esport però avui no és així ja que la notícia que he llegit a l'Agència EFE (26-04-2007) sobre aquest personatge no m'ha agradat gens:


El president de la Federació Internacional de Judo, Park Yong-sung, ha estat suspès del Comitè Olímpic Internacional (COI) per violar els principis ètics de l'organisme

PEQUÍN -- El Comitè Olímpic Internacional va decidir el dijous suspendre "com a membre de qualsevol comissió del COI" durant cinc anys al president de la Federació Internacional de Judo, el sudcoreà Park Yong-sung, per violar els principis ètics de l'organisme.

Segons va anunciar el dijous la portaveu de l'organització esportiva, Giselle Davis, Park Yong-sung va violar els principis de la Carta Olímpica i el codi ètic del COI, i va menyscabar la reputació del moviment olímpic, pel que serà suspès com a membre de qualsevol comissió del COI durant cinc anys.

Park Yong-sung va ser condemnat al febrer de 2006 per la Justícia de Corea del Sud a tres anys de presó, amb suspensió de la pena, després de ser acusat de malversació de fons com president del grup empresarial Doosan.

El 9 de febrer, Park va ser amnistiat pel president del seu país, Roh Moo-hyun, fet que no va influir en la decisió del COI, segons Davies, "ja que de totes maneres va violar els principis del Comitè Olímpic".

La sanció a Park podria afectar a la candidatura que la ciutat surcoreana de Pyeongchang presenta para els JJOO d'Hivern de 2014, de la mateixa forma que la candidatura de l'austríaca Salzburg pot veure's esquitxada per la suspensió per a tota la vida de sis esquiadors d'aquest país per dopatge, anunciada el dimecres pel COI.


Tot i que la malversació de fons va tenir lloc en un àmbit no relacionat amb l'esport, espero que el comportament de Park Yong-sung afecti el mínim possible el nostre esport, que no es mereix tenir gent així al seu capdavant.