23 d’abril 2007

Trofeu Ne Waza Francesc Talens

Trofeu Ne Waza Francesc Talens
El proper dissabte, 28 d'abril, la Federació Catalana de Judo ha organitzat una nova edició del Trofeu Ne Waza Francesc Talens. Tindrà lloc al Pavelló poliesportiu de les Llars Mundet de Barcelona i començarà a partir de les 10 del matí.

Com ja hem explicat en altres ocasions, el Ne waza és el judo que es desenvolupa a terra. Així doncs, en aquest tipus de campionats no es veuen projeccions de peu dret sinó que tot es basa en immobilitzacions, estrangulacions i luxacions.

Es tracta d'una bona ocasió per conèixer aspectes del judo a terra que moltes vegades passen desapercebuts en les competicions habituals i que no es veuen per la manca d'oportunitats que els àrbitres deixen per treballar a terra.

Aquest torneig de Ne Waza va ser creat originàriament per un gran amant del judo a terra, el mestre Francesc Talens (8è DAN), del Judo Condal, fa uns 30 anys aproximadament. Després de nombroses edicions va deixar de disputar-se per la manca de suport institucional però fa uns quants anys que la Federació el va voler recuperar i el va dedicar al mestre que el va crear, com a homenatge a la seva persona i a tot el que ha fet pel Judo.

Si podeu anar-hi, no ho dubteu (tant els competidors com els espectadors). És l'únic campionat d'aquestes característiques que es celebra a la nostra terra.