30 de juliol 2007

Segells de Judo

Primer segell sobre Judo, emès al Japó el 1953Aquests dies he rebut una postal d'una amiga que ha anat de vacances a Lisboa i que portava un segell curiós.

Amb internet i la generalització de l'e-mail, cada vegada són menys les persones que envien postals i cartes en format paper (a no ser que es tracti de factures o de correu comercial). És per això que cada vegada fa més gràcia rebre una postal d'aquestes i que també augmenta el valor del hobby de moltes persones que col·leccionen el que no sé si arribarà a desaparèixer mai: els segells.

Tot això està molt bé però què té a veure amb el tema d'aquest blog? Els que ja esteu acostumats a llegir-me ho podeu endevinar: aquí només parlem de Judo (i de coses que hi estan relacionades) i, per tant, avui toca parlar de segells amb motius de Judo, com el de la image que il·lustra aquest article.

Es tracta del primer segell commemoratiu que té una imatge de Judo i, com no podia ser d'una altra manera, es va emetre al Japó, l'any 1953, molt abans que el Judo fos un esport olímpic. Després, amb els anys i la inclusió en el programa de les Olimpíades, com a mínim cada quatre anys hi ha hagut algun país que ha editat un segell sobre Judo.

A internet en podem trobar diversos exemples però us deixò l'enllaç a la recopilació de segells de la United States Judo Association, mantinguda per en Ronald Allan Charles i des d'on podeu enllaçar amb altres pàgines sobre el tema. Una feina ben curiosa que uneix dues passions, els col·leccionisme de segells i el Judo.