27 de novembre 2007

Judo machine

Imatge de la Judo machineAquests dies estic trobant cosetes bastant interessants en les meves recerques a través de la web, però no tinc gaire temps per parlar-vos de totes i me les guardo per a una altra ocasió... Algun dia d'aquests parlaré de la utilització de les peses i els aparells de gimnàs en l'entrenament de Judo però avui he trobat una màquina que podria substituir tots els aparells coneguts fins ara i que molts judoques voldrien tenir per augmentar les seves capacitats. És la Judo Machine.

Ja hem dit en anteriors ocasions que la força és un element important en el Judo, tot i que en cap cas no pot anar deslligada de l'entrenament i desenvolupament de la tècnica. El que fa aquesta màquina, és ajudar a enfortir de manera controlada els músculs específics o els grups de músculs que es corresponen amb algun moviment tècnic concret del Judo.

La Judo Machine permet treballar amb més pes que en un entrenament normal, realitzant Uchi komis (repeticions d'una mateixa tècnica per a perfeccionar-la), i això fa que en general es tingui més força en les parts del cos que més la necessiten.

A més, segons alguns autors que han estudiat els resultats d'entrenar-se amb ella, aquesta Judo machine també permet millorar la tècnica de manera simultània, transformant-se en un aparell extraordinari per a complementar els entrenaments de judo tradicionals i com a possible substitut de les famoses i exteses peses.

En el document que he trobat sobre el progrés aconseguit per judoques després d'entrenar la seva força amb una màquina de judo específica s'explica exactament la força que han aconseguit augmentar els participants en l'estudi en tècniques com Morote seoi nage o Osoto gari i podeu consultar-lo per ampliar la informació, si us interessa el tema.

Si el que voleu és la màquina, només he pogut trobar la referència del lloc on han fet l'estudi, el Laboratoire de Mécanique des Solides, de la Universitat de Poitiers. Suposo que si l'han estudiat és que la tenen i que us podran indicar on aconseguir-la. Molta sort!

1 comentarios:

Miguel ha dit...

Buenas noches, Marc. Te copio el artículo para Judo San Fernando!!!
Muy bueno, una cosa curiosa!
Moltes gracies..

Miguel