25 de març 2008

Carlos Carbonell Pascual, seleccionador de Judo de Malta

Carlos Carbonell, seleccionador de Judo de MaltaTornem de les vacances de Setmana Santa amb una curiositat sobre un personatge bastant desconegut del món del Judo espanyol però no per això menys important, en Carlos Carbonell Pascual.

Fa un quant temps que vaig descobrir la seva proesa i avui he cregut convenient dedicar-li un racó en aquest blog perquè tots el conegueu i, si us interessa, pugueu seguir-ne els passos. I és que en Carlos Carbonell Pascual té l'honor de ser el primer entrenador espanyol de judo que s'ha fet càrrec d'un equip d'una altra nació, concretament del de la Federació de Judo de Malta.

En el món del futbol això no deixa de ser una cosa habitual però pel que fa al judo, té la seva dificultat i és per això que crec que és un molt bon exemple a seguir i que ha obert un camí interessant per a la professionalització del nostre esport amb la consecussió d'un títol universitari que el capacita per entrenar judoques d'alt nivell.

Si voleu saber-ne més podeu veure l'article que té a la wikipedia (o millor, mireu-vos la versió en espanyol, que és més extensa).

A 29-05-2008, Carbonell dimiteix com a entrenador de Malta per desavinences esportives amb la presidència de la Federació d'aquell país