26 de març 2008

La velocitat de projecció en el judo

Osoto gariDurant molt de temps ha existit la creença que els judoques més pesats són més lents en les seves projeccions que els que pesen menys, però un estudi recent ha demostrat que la velocitat en el Judo no té res a veure amb les categories de pes.

Concretament han estat els investigadors de la International Association of Judo Researchers els que han comparat la velocitat de projecció de diversos judoques classificant-los en dos grups, els que pesaven menys de 73 Kg i els que pesaven més. Han estudiat tres tècniques (Ippon Seoi Nage, Uchi mata i Osoto gari) i han comprovat el nombre de vegades que s'han pogut executar en un període determinat de temps.

Els resultats no han estat gaire diferents entre els judoques pesats i els lleugers pel que fa a Osoto gari, però sí que hi ha hagut diferències significatives en Ippon i en Uchi mata.

Així, l'estudi ha fet evident que els judoques lleugers són més ràpids executant tècniques de braç com Ippon Seoi Nage mentre que els pesats fan més ràpidament Uchi mata, fet que demostra que la velocitat de projecció no depèn del pes dels judoques sinó del tipus de tècnica que es fa.