28 d’agost 2008

Judo paralímpic

Judo paralímpicUn cop acabats els Jocs Olímpics de Pequín falta que se celebrin "els altres jocs", els Jocs paralímpics, que tindràn lloc a la mateixa ciutat del 6 al 17 de setembre.

Habitualment s'aprofiten les infraestructures i instal·lacions que s'han construït per al Jocs però se'ls dóna menys rellevància mediàtica que als primers tot i que els esportistes realitzin un esforç de superació personal tant o més important que els atletes sense discapacitat.

En els Paralímpics, Espanya és una superpotència (que va aconseguir un total de 70 medalles a Atenes) i suposo que per aquest motiu TVE s'ha compromès a emetre la mateixa quantitat d'hores que va emetre dels JJOO (unes 100 hores aproximadament). Ara només caldrà veure quina quantitat d'hores dediquen al Judo...

Aquest any en el Judo paralímpic hi prendran part més esportistes espanyols que en les Olimpíades, sumant un total de 10 judoques entre totes les categories:

1.- Marta Arce Payno (Valladolid)
2.- Sara De Pinies De La Cuesta (Madrid)
3.- Laura García Benítez (Navarra)
4.- Sheila Hernández Perucho (Vizcaya)
5.- M. Carmen Herrera Gómez (Málaga)
6.- Mónica Merenciano Herrero María (Valencia)

7.- David García Del Valle (Almería)
8.- Salvador González Alarcón (Málaga)
9.- Rafael Moreno López (Málaga)
10.- Abel Vázquez Cortijo (Sevilla)


Pel que tinc entès i pel que vaig veure als paralímpics de Barcelona '92, la majoria de judoques paralímpics tenen deficiències de tipus visual, fet que provoca que no existeixin grans diferències entre el judo olímpic i el judo paralímpic.

Podeu consultar les normes a la web oficial dels jocs o a la del Comitè Paralímpic Espanyol però a grans trets hi ha un parell de detalls que són diferents:

- el tatami té diferents textures, és més rugós i té un tacte diferent als peus perquè els judoques siguin conscients d'on són els límits de competició.

- es comencen els combats agafats i, segons el tipus de deficiència visual, els àrbitres acompanyen els judoques a l'inici del combat i després de cada mate perquè localitzin on es troba el contrari i puguin començar a lluitar.

Amb aquestes petites diferències, el Judo és el mateix i estic convençut que en aquest cas, sí que hi haurà alguna medalla per als d'aquí!

2 comentarios:

Irune ha dit...

Hola, a mi particularment em sembla que té el mateix mérit o més, arribar a unes Paraolímpiades que a uns Jocs Olímpics, he estat veient alguns combats i la veritat es que contant que alguns judoques tenen serios problemes per fer els combats, donen el 100%.

El blog del judo ha dit...

Jo només us recomano una cosa: en el proper entrenament, quan feu un randori i estigueu agafats, intenteu tancar els ulls durant un moment i feu una entrada.

Ja m'explicareu què us ha semblat!