25 de febrer 2009

L'equip espanyol de Rugby practica Judo

Jugadors de la Selecció Espanyola de Rugby en l'últim enfrontament contra GeorgiaEn alguna altra ocasió hem parlat dels paral·lelismes existents entre el Judo i el Rugby, dos esports molt diferents però que en alguns casos comparteixen mètodes d'entrenament i també certs tipus de lesions.

Avui, gràcies al meu germà Martí, m'he assabentat que la Federació Espanyola de Rugby ha sol·licitat l'ajuda d'un professor de Judo per entrenar-se per a l'encontre que els ha d'enfrontar a la selecció de Georgia.

Pel que he pogut descobrir, els georgians tenen uns jugadors molt forts i corpulents [Khinchagashvili (115 Kg), Kubriashvili (117 Kg), Zedginidze (112 Kg), Datunashvili (114 Kg), Gorgodze (118 Kg)... ] mentre que els espanyols no ho són tant i necessiten recursos efectius per poder-los derrotar.

L'escollit per ensenyar-los els conceptes bàsics del kumikata i els desequilibris ha estat en José Ignacio Bueno Junqueira (8è Dan) que intentarà que el pes i la corpulència dels georgians no esdevinguin un factor decisiu per aconseguir la victòria.

Si ho voleu, podeu llegir l'article 'Tira del judo para frenar a Georgia' publicat a l'AS (25-02-2009) on s'amplia la notícia.