23 d’abril 2009

Yawara, nou còmic sobre Judo en català

Aprofitant que avui és Sant Jordi i que a Catalunya és tradició que es regalin roses i llibres, us proposo una novetat editorial relacionada amb el món del Judo.

Es tracta del primer número d'un còmic del que ja havíem parlat anteriorment però que ara s'ha traduït al català: "Cinturó negre, Yawara!", que edita l'editorial Glénat i que es presentarà públicament al proper Saló del Còmic (del 7 al 10 de maig a Fira de Barcelona), tot i que ja està disponible a partir d'aquest mes d'abril.

Pel que he pogut llegir, fins fa poc l'autor del còmic original -Naoki Urasawa- no permetia la traducció de cap de les seves obres a d'altres idiomes i els seus fans havíen de comprar els originals en japonès o accedir a versions no oficials per poder seguir les seves històries. Actualment, però, la política d'aquest autor ha canviat i, per primera vegada, Yawara (o Cinturó negre, com es coneix aquí després de la sèrie que va emetre TV3) s'ha traduït a un altre idioma, el català, gràcies al Marc Bernabé i a la gent de Daruma.

Per acabar, no seria just amb vosaltres si no us descobrís un petit secret. A títol personal he pogut col·laborar amb aquesta publicació escribint una petita introducció sobre què és el Judo. Més o menys, he intentat sintetitzar l'esperit d'aquest blog en 5.000 caracters i crec que això pot ajudar els lectors i lectores del còmic a entendre una mica més les històries que s'hi expliquen i, el que és més important, a interessar-se pel nostre esport, el Judo.

Si no sabeu quin llibre regalar o si voleu llegir les històries de la Ginger, ja ho sabeu, una mica de Judo sempre va bé! Només val 7 € i si us hi enganxeu, la col·lecció completa són 29 números que aniran apareixent cada dos mesos. Espero que us agradi i ja em direu què us ha semblat la introducció!

3 comentarios:

Lupus Sigarrensis ha dit...

Hola, com ja em va passar amb la publicació del manga Musculman, ara amb Cinturó Negre (Yawara!) ha estat redescobrir aquells "dibuixos animats" que havia vist quan era petit.

Per la teva banda gràcies per la introducció com el glossari, que als no entesos en aquest món, podem coneixer una mica millor aquest esport.

Salutacions

El blog del judo ha dit...

Moltes gràcies a tu per interessar-te per aquesta història i, de rebot, pel món del Judo.

Rep una salutació cordial.

Marc ha dit...

És tot un honor poder comptar amb la col·laboració d'un especialista com tu! Gràcies!