02 de juny 2009

Tadahiro Nomura

Tadahiro NomuraEn Tadahiro Nomura és l'únic judoca de categoria masculina que ha aconseguit guanyar la medalla d'or en tres Jocs Olímpics consecutius. Concretament va fer història en els Jocs d'Atlanta 1996, els de Sidney 2000 i els d'Atenes 2004, en menys de 60 Kg.

Nomura prové d'una família de judoques japonesos on l'avi, el pare i el tiet ja eren entrenadors o competidors d'elit i de ben petit ja guanyava la majoria de competicions on participava.

Vencedor en sis ocasions del Campionat nacional del Japó i del Campionat del món de l'any 1997, va quedar 3r en el Mundial de 2003 i va estar a punt de tornar-se a classificar per a les que haurien estat les seves quartes olimpíades consecutives. Un dia després de la derrota que li va impedir, Nomura va fer pública la seva intenció de retirar-se de la competició.

A continuació us enllaço un vídeo amb les seves victòries més espectaculars. La majoria són seoi nages tant per la dreta com per l'esquerra però també hi ha altres tècniques que demostren que era un judoca complet.