30 de desembre 2009

Bon any i nova normativa 2010 amb videos

Aquest proper any 2010 s'estrenarà en el món del Judo una nova normativa promoguda per la Federació Internacional de Judo (IJF) que intenta potenciar un judo més tècnic i posar fi a un conjunt de moviments de recurs (sobretot els atacs directes a les cames de l'adversari) que fan un ús més barroer de la força.

Les noves normes d'arbitratge del 2010 es poden consultar a la web de la Federació Espanyola de Judo però com que hi ha lleus diferències en els moviments acceptats i els que seran penalitzats, la IJF ha realitzat un resum amb 60 vídeos de tot allò que serà permès i puntuat i dels moviments que es castigaran.

Aquí us deixo un parell de vídeos de moviments vàlids i un parell més d'incorrectes perquè aneu fent boca però gràcies al David de Caralt (del Judo Condal), que ens ha passat la informació, podeu consultar tots els vídeos de la nova normativa 2010.

Aquests són moviments vàlids:Mentre que aquests es penalitzaran amb un Hansoku-make i l'eliminació del competidor :Moltes gràcies David.
Bon any 2010 i bona adaptació a la nova normativa.

1 comentarios:

Miquel Riera ha dit...

Bon any Marc , gracies per aquest escrit que ens pot ajudar a entendre millor la Nova Normativa d'arbitratge.