20 de juliol 2010

Test Sterkowicz per al Judo

Ara que comencen les vacances per a molts, us deixo un vídeo sobre el test d'Stanislaw Sterkowicz, un entrenador polonès que l'ha desenvolupat per comprovar les qualitats físiques dels judoques.

Per començar, cal escalfar corrent uns 5 minuts (amb intensitat moderada) i, a continuació, fer algunes projeccions a velocitat lenta (només per adaptar-se a la distància i a l'Uke).

Dos judokes d'estatura i de massa corporal semblants a la de Tori (de la mateixa categoria de pes, per exemple) es col.loquen a 6 metres de distància un de l'altre, mentre que Tori es posa al mig, a tres metres de distància de cada un d'ells.

La prova es divideix en tres períodes de 15seg (A), 30seg (B) i 30seg (C), amb intervals de descans de 10seg. Durant cadascun dels períodes Tori ha de projectar els Ukes utilitzant Ippon seoi nage tantes vegades com li sigui possible.

Immediatament després es verifica la freqüència cardíaca del judoca i es torna a mesurar 1 minut després del final de la prova.

Per calcular com estem físicament, hem de sumar el nombre total de projeccions realitzades durant els tres períodes i calcular l'índex d'acord a aquesta equació:

índex = pulsacions per minut al final del test + pulsacions 1 minut després del final de la prova / nombre total de projeccions d'Ippon seoi nage.

Existeixen uns quadres classificant en quin estat de forma ens trobem però crec que el millor que podeu fer és fer-lo abans de marxar de vacances i quan torneu als entrenaments i veureu com us ha afectat el descans estiuenc.

Un altre test interessant a fer és l'anomenat Test Blasco del que he trobat un informe molt extens a la web de la Universidad de León o la tesi doctoral de Cristina Blasco Lafarga que arriba a interessants conclusions sobre l'estat físic dels judoques i les diferències entre el tipus de judo femení i el masculí.