15 de setembre 2010

Homenatge a Anton Geesink

El passat 27 d'agost va morir Anton Geesink, un dels millors judoques europeus de la història del Judo i possiblement el millor del món durant la seva època de competidor.

Per aquells que no n'hagueu sentit a parlar, Anton Geesink va ser el primer judoca no japonès que va guanyar un títol mundial (l'any 1961), repetint la seva proesa posteriorment el 1965 i en els Jocs Olímpics de 1964 celebrats a Tòquio (Japó), on es va imposar en la categoria Open (sense limitació de pes). A més, també va guanyar 21 títols europeus i 17 títols nacionals als Països Baixos.

Geesink feia 1,98 metres i pesava 121 Kg i ha mort a l'edat de 76 anys deixant enrere tota una trajectòria d'entrega i dedicació al Judo, com a membre del Comitè Olímpic Internacional des de 1987, que ha anat més enllà de la seva faceta de competidor i que ha ajudat a fer del Judo l'esport universal que és avui.


1 comentarios:

Manel Bargallo ha dit...

Renoi quina mala noticia. Vaig tenir el privilegi de fer un stage amb ell quan tenia 17 anys a Sant vicents de Montals ( o Caldetes?). Sempre recordaré les seves ensenyant-ses. Sur elevè o quelcom semblant ens deia. Ell creia amb el Judo de projeccio elevant el Tori cap a dalt i no pas cap a baix. Tambè defensava els quimonos de color

Va ser una experiencia maravellosa

Que reposi en pau. Sempre el tindre en record