15 de febrer 2011

Judo Mat, un nou sistema per aprendre Judo

Fa uns dies vaig llegir que en Marc Dailos del Judo Nova Unió parlava d'una nova eina per ensenyar a fer judo als nens i nenes més petits i per introduir-los de manera didàctica, fàcil i alhora divertida a les diverses tècniques i moviments del Judo.

La iniciativa s'anomena Judo Mat, ha estat idea de la gent de Durango Judo (Iñaki Salas i Anartz Aranguena) i ha comptat amb la participació del mateix Marc Dailos i dels judoques més petits del seu club, que han fet les proves preliminars de funcionament.

Es tracta d'una lona que té marcades diverses posicions en color blau (per al peu esquerre) i vermell (per al peu dret) que permeten que els judoques que comencen aprenguin ràpidament els moviments necessaris per executar una tècnica correctament.

El Judo Mat, es pot plegar i ocupa molt poc espaiA més, també es pot utilitzar per a perfeccionar el Judo dels alumnes més grans i sistematizar els Uchi komis o la repetició de les tècniques.

El Judo Mat no vol substituir els mètodes tradicionals d'ensenyament del Judo sinó que busca servir de complement per a facilitar-ne l'aprenentatge.

A més, també està acompanyat per un programa informàtic que permet personalitzar els punts claus del tapís i fer que cada professor l'adapti a les seves necessitats.


Pel que sembla encara no està a la venda, però si us ha agradat tant com a mi, només cal que us poseu en contacte amb l'Iñaki Salas i n'hi demaneu uns quants.

A continuació us deixo un vídeo que han elaborat els mateixos autors de l'invent perquè en veiem el seu funcionament.


1 comentarios:

mopa ha dit...

hola marc
mi nombre es Iñaki Salas de Durango Judo, primero gracias por postear la noticia, ahora que estamos en esta fase de testeo es importante que lo conozca el mayor numero posible de gente.Pensamos que es una heramienta que va a simplificar muchas cosas y a acelerar el proceso de aprendizaje de una manera rapida y divertida, por eso queremos que llegue al mayor numero de profesores.El post esta genial,yo no lo habria hecho mejor la verdad.Estamos intentando fabricar el Judo Mat en el material optimo, por lo que estamos en fase de busqueda, con las limitaciones que tenemos claro esta.En cuanto este a la venta lo haremos saber.Gracias de nuevo por tu gran post