24 de febrer 2011

Les tècniques prohibides del Judo

Una de les accions sancionables a partir del 2010 en Judo
El passat any 2010 la Federació Internacional de Judo (IJF) va prohibir diverses tècniques en competició per retornar el Judo a la seva essència original i per allunyar-lo de les formes i tècniques que havien imposat els països de l'Europa de l'Est, més semblants a la lluita que al Judo.

Bàsicament, la prohibició afectava diverses tècniques que es basaven en agafar les cames directament i que potenciaven la força per davant de la tècnica. D'aquesta manera, la IJF volia retornar el Judo de competició a una de les idees inicials de Jigoro Kano que buscava aprofitar la força del contrari contra ell mateix per a guanyar-lo.

Avui, us deixo un vídeo que recopila aquests moviments afectats per la normativa de la IJF però que va una mica més enllà i també inclou algunes de les tècniques que s'han anat prohibint al llarg de la història del nostre esport per la seva perillositat.

El vídeo inclou:
- Tècniques afectades per la normativa del 2010:
 1. Kibisu gaeshi
 2. Kuchiki Taoshi
 3. Ko Uchi Gari amb l'ajuda de la mà (la tècnica en sí mateixa no està penalitzada però sí l'ajuda de la mà)
 4. O Uchi Gari amb l'ajuda de la mà (igual que l'anterior)
 5. Morote Gari
 6. Kata Ashi Dori
 7. Sukui Nage
 8. Te guruma
 9. Kata Guruma
 10. Kubi Nage
* Per estar segurs de les prohibicions consulteu la normativa d'arbitratge de Judo vigent fins el 31-12-2012 i els vostres professors.

- Prohibides en anys anteriors per la seva perillositat
 1. Kawazu Gake (2002)
 2. Kani basami (1980)
 3. Daki age (1970)
 4. Ashi garami (1916)
 5. Do jime (1916)